Access Virus & Virus TI community since 2002 Virus TI Infekted

Go Back   The Unofficial Access Virus & Virus TI Forum - since 2002 > Discussion concerning Access products > General discussion about Access Virus

General discussion about Access Virus Discussion about Virus A, B, C and TI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 17.10.2011, 04:30 PM
HUEY's Avatar
HUEY HUEY is offline
Infekted!
Almost Amateur
 
Join Date: 15.01.2009
Location: The Netherlands (Holland)
Posts: 116
Default TIOS 4.5.3.00 Release is out

About TIOS 4.5.3 Release
Resolved issues, refinements and new features:
• VC: Imageline FL Studio latency issue (fixed)
• SE: Voice allocation problem with certain unison configurations (fixed)
About TIOS 4.5.2 Release
Resolved issues, refinements and new features:
• VC: opening VST3 Plug-In window multiple times could crash OS X host software (fixed)
• VC: crash in Cubase on OS X when using both VST3 and VST2 Plug-In (fixed)
• VC: stability on OSX when using projects with lots of automation (improved)
• VC: only first and last value stored when recording automation in Pro Tools (fixed)
• VC: occasional crashes when changing the USB port on Mac (fixed)
• VC: Virus TI Snow Plug-In created uncompensated latency (fixed)
• VC: distorted audio on certain Mac models (fixed)
• VC: USB output settings were lost after switching off/on device (fixed)
• VC: Generation of support profiles out of Virus Control
• VC: (Mac) MIDI timing improved
• IN: Legacy manuals removed from installer.
• VCC: wrong status and version displayed when updating Virus TI
• SE: Crackling can occur with certain patches (fixed)
• SE: Arpeggiator Sync better with VC now
• SE: Rotary Speaker gets the signals correctly in Oscillator Split Mode
• SE: Random Generator works correctly now
• SE: Synced LFO's will run at correct timing, after you change the LFO Clock
• SE: Unison LFO Phase works correctly now
• SE: Mod Matrix assignments will not “drift in time” any more
Known issues:
• Side chaining into audio instruments is currently not supported in Steinberg Cubase.
• Ableton Live still changes MIDI timing of tracks recorded with Virus Control instantiated.

Cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 17.10.2011, 06:09 PM
feedingear's Avatar
feedingear feedingear is offline
Pro
Pro
 
Join Date: 18.03.2009
Posts: 496
Default

at least they got on to that quick smart.
__________________
Lilt (electronic/vocal project) - www.soundcloud.com/lilt-aus

feedingear (experimental, video and film game scoring, dance, artist interviews) www.soundcloud.com/feedingear

Soundfield Studio (recording, mixing, mastering)
http://www.soundfieldstudio.com/

Reply With Quote
  #3  
Old 17.10.2011, 07:21 PM
HUEY's Avatar
HUEY HUEY is offline
Infekted!
Almost Amateur
 
Join Date: 15.01.2009
Location: The Netherlands (Holland)
Posts: 116
Default

Unison problems are solved here.
Thanks Access for the quick response!
Reply With Quote
  #4  
Old 18.10.2011, 03:37 AM
grs's Avatar
grs grs is offline
Veteran
Veteran
 
Join Date: 15.11.2004
Location: Au
Posts: 558
Default

Anyone have any strange glitches? Tempo probs?
Reply With Quote
  #5  
Old 19.10.2011, 08:04 AM
j1mcrane j1mcrane is offline
Newborn
Newborn
 
Join Date: 03.10.2011
Posts: 1
Default

Hey guys, I found that after I installed the update I was getting very small crackles after turning a dial...ie cut off, with either vc or hardware. I must admit this was very late last night and I eventually went to bed, bit I will try again today and report back.
Reply With Quote
  #6  
Old 22.10.2011, 02:07 AM
kittonian's Avatar
kittonian kittonian is offline
Definately caught something...
Complete Newbie
 
Join Date: 08.04.2010
Location: Austin, TX
Posts: 26
Default

Just updated. A few notes to keep in mind.

If you are using Pro Tools (I am an HD9 user) you have to manually delete the .dpm plugin files from the plugins folder before installing the new software because otherwise they won't update.

The communication between the Virus and the computer seems to be much better and more stable. Had a small issue when upgrading the Virus TI2 but once the new firmware was installed successfully and the plugins were in their correct place all went well.

I did notice that upon playback the sound wasn't correct a few times but after putting the play head even further back in time everything sorted itself out.

I also notice small clicks at the beginning of playing the MIDI notes but it was random at best and as long as you're careful when listening back you should be fine.

Overall, pretty cool update!
__________________
Joshua Aaron
President/Chief Engineer
AudioLot/AudioLot Studios
High End Pro Audio Sales & Consulting
http://www.audiolot.com

AudioLot is an authorized Access dealer

Follow us on Facebook for weekly gear specials and the latest news
Reply With Quote
  #7  
Old 04.11.2011, 03:03 AM
grs's Avatar
grs grs is offline
Veteran
Veteran
 
Join Date: 15.11.2004
Location: Au
Posts: 558
Default

I have to report no problems here, just installed over the top. Sync is better in arps especially on looping in Ableton Live.
Reply With Quote
  #8  
Old 08.11.2011, 11:19 AM
rdilago@zonnet.nl rdilago@zonnet.nl is offline
Definately caught something...
Complete Newbie
 
Join Date: 15.03.2011
Location: Netherlands
Posts: 26
Default

No issues here, works fine with Ableton Live 8.2.6
Reply With Quote
  #9  
Old 14.11.2011, 01:58 PM
rdilago@zonnet.nl rdilago@zonnet.nl is offline
Definately caught something...
Complete Newbie
 
Join Date: 15.03.2011
Location: Netherlands
Posts: 26
Default Sylenth1 issue

oops discovered an issue!!!

There is a conflict when Sylenth1 and Virus VST are loaded in ableton 8.2.6
Ableton shuts down.
i encountered this problem with Virus v 4.5.1 and where gone while using the previous beta version 4.5.15 i believe.

anyone can verify the same?

regards

richard
Reply With Quote
  #10  
Old 21.01.2012, 03:17 PM
Wagyk Wagyk is offline
New here
New here
 
Join Date: 21.01.2012
Posts: 4
Default

Hello!
it's possible to have a other link for download the virus update, because my virus is registered with an other user and i don't have is login & password.

thx.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:52 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Skin Designed by: Talk vBulletin
Copyright οΏ½2002-2015, Infekted.org